.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
بهار در شالیزارهای مازندران جوانه می زند
اولین ماه بهار از نیمه گذشت و عطر و بوی بهار را می‌توان در شالیزارهای خو گرفته به برنج مازندران بهتر حس کرد.

به گزارش شمال نیوز: همپای بهار، شالیزارهای دیار همیشه‌بهار نیز عطر برنج گرفت و فصلی تازه از کار و تلاش در مزارع مازندران آغاز شد و با شخم و شیار و آب تخت کردن مزارع، شالیزارهای مازندران جان دوباره‌ای گرفت و کشت برنج در قطب تولید آن از سر گرفته شد و با گذر به مناطق شرقی و مرکزی مازندران، می‌توان شالی‌کارانی را دید که با شخم و شیار، شالیزارهایشان را مهیای کشت برنج می‌کنند.

تولید برنج در ایران هرساله به بیش از سه میلیون تن شلتوک و حدود دو ‪ میلیون تن برنج سفید می‌رسد و در این میان استان‌های گیلان، مازندران و گلستان مهم‌ترین قطب‌های تولید برنج کشور محسوب می‌شوند و ۴۲۲ درصد برنج کشور در دیار همیشه‌بهار  مازندران تولید می‌شود.

مازندران بیش از ۲۴۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد و قطب مهم تولید برنج در کشور محسوب می‌شود.  مازندران با داشتن۳۸ درصد سطح زیر کشت و ۴۲ درصد تولید برنج کشور، تأمین‌کننده اصلی برنج کشور است و هرسال حدود ۱.۴ میلیون تن  شلتوک در مازندران تولید می‌شود.

با گذر از مناطق مختلف مازندران می‌توان شالی‌کارانی را مشاهده کرد که تا زانو در زمین‌های غرقابی استان فرورفته‌اند و به کشت و کار کشاورزی می‌پردازند. محمد کمالی یک شالی‌کار مازندرانی که تا زانو در شالیزارهای غرقابی‌اش فرورفته می‌گوید: بهار، آغاز نو شدن فصل کشت و کار کشاورزی است.

این کشاورز که شالی‌کاری شغل اجدادی‌اش است، عنوان می‌کند: بهار را می‌توان در مزارع شالی حس کرد و مزارع با شخم و شیار، جان تازه‌ای می‌گیرند و روزی کشاورز از این مزارع به دست می‌آید.

وی از برخی مشکلات گلایه کرد و خواهان تدبیر مسئولان امر شد و گفت: گرانی هزینه‌های تولید، نهاده‌های کشاورزی و ... کشاورز را می‌آزارد و سبب غیر صرفه شدن کشاورزی می‌شود.

کار زراعت برنج در اراضی شالیزاری مازندران از قبل از عید شروع شد اما به تأکید کارشناسان، مسئولان از هم‌اینک باید برای بازرگانی، خرید تضمینی، جلوگیری از واردات بی‌رویه و حمایت اصولی از کشاورزان برنامه‌ریزی داشته باشند. همچنین دو استان مازندران و گیلان به دلیل شرایط آب و هوایی می‌تواند به‌عنوان مهم‌ترین مرکز توریسم در کشور تداعی شود که این امر به‌تدریج سبب تغییر کاربری، ساخت ویلا، کارگاه و مراکز توریستی می‌شود، لذا جهت برون‌رفت از این خطر جدی باید درآمد اقتصادی کشاورزان را افزایش دهیم و از هزینه‌های اضافی تولید برای کشاورزان بکاهیم.

حسن عنایتی مدیر زراعت جهاد کشاورزی مازندران می‌گوید: در حال حاضر ۱۴۸ هزار و ۶۵۴ هکتار معادل ۷۱ درصد از شالیزارهای مازندران شخم و شیار و ۱۹۸ هزار و ۱۰۰ هکتار معادل ۴۷ درصد آب تخت اولیه شد.

وی افزود: تاکنون پنج هزار و ۹۰۵ هکتار از شالیزارهای استان زیرپوشش بیمه کشاورزی قرارگرفته است و در حال حاضر ۲۷۹ نمونه خاک برای آنالیز به آزمایشگاه‌های خاک‌شناسی ارسال شد.

این مسئول بیان کرد: ۱۱۴ هزار و ۳۷۳ هکتار معادل ۵۴ درصد از شالیزارهای سطح استان عملیات خزانه‌گیری و ۹۴ هزار و ۶۰۴ هکتار معادل ۴۵ درصد عملیات بذرپاشی انجام شد و بذور گواهی‌شده شیرودی، ندا و فجر در شهرستان‌ها به کشاورزان در حال توزیع است.

وی بابیان اینکه ۸۵ درصد آب‌بندان‌های استان در حال آبگیری است، گفت: با توجه به آغاز کشت برنج در استان به نظر می‌رسد مشکل منابع آبی برای کشت برنج وجود نداشته باشد.

طبق پیش‌بینی جهاد کشاورزی مازندران امسال ۶۰ هزار هکتار از شالیزارهای استان به زیر کشت مکانیزه می‌رود و عزیز الله شهیدی فر معاون جهاد کشاورزی مازندران دراین‌باره  می‌گوید: پارسال ۵۰۰ هزار هکتار از زمین‌های استان  مازندران به‌صورت مکانیزه نشاء کاری شد که پیش‌بینی امسال برای کشت مکانیزه برنج ۶۰ هزار هکتار است.

وی بابیان اینکه بسیاری از شالی‌کاران با در اختیار گرفتن سبدهای مخصوص خزانه گیری برنج، نشاء مکانیزه را انجام می‌دهند، بیان داشت: در حال حاضر سه هزار دستگاه نشاء کار در استان وجود دارد.

معاون جهاد کشاورزی مازندران بابیان اینکه به‌طور متوسط یک‌میلیون و ۵۰۰ تا ۲ میلیون تومان هزینه تولید بوته نشا ء و انجام نشاکاری مکانیزه برای هر هکتار از طریق بانک نشاء است، گفت: ازآنجایی‌که خزانه گیری برنج در سه سال اخیر باهدف کشت دوم از اواخر اسفند هرسال آغاز می‌شود، بانک نشاء برخلاف خزانه گیری سنتی بدون توجه به تغییرات آب و هوایی، بدون دغدغه فعالیت خود را انجام می‌دهد و نشاء برنج در بانک نشاء در فضای سربسته با استفاده از خاک و آبیاری قطره‌ای و در دمای مناسب رشد پیدا می‌کند و انجام نشاء آن فقط از طریق دستگاه نشاء کار میسر است.

۹۰ درصد زمین های مازندران آب تخت و خزانه گیری شده است

شهیدی فر بابیان اینکه در حال حاضر شالی‌کاران مازندران سخت مشغول شخم و شیار و آب تخت کردن زمین هستند، گفت: تاکنون ۹۰ درصد زمین‌های استان آب تخت و خزانه گیری شده است.

همزمان با شروع فصل جدید کشت و کار شالیزاری، انواع طارم محلی و هاشمی هر کیلوگرم ۱۰ هزار و ۳۴۰ تومان، بینام کشت دوم ۱۰ هزار و ۷۶۰ تومان، شیرودی ۶ هزار و ۶۷۰ تومان، ندا ۶ هزار و ۲۲۰ تومان و فجر هفت هزار و ۵۴۰ تومان در بازار خریدوفروش می‌شود

سالانه دو میلیون و ۹۰۰ هزار تن مصرف برنج کشور است و از این میزان یک‌میلیون و ۹۰۰ تا دو میلیون تن در کشور تولید می‌شود که سهم استان مازندران از این میزان یک‌میلیون و ۲۵۰ هزار تن است و حدود یک‌میلیون تن آن باید در فصل‌های غیر از برداشت محصول برنج از طریق واردات تأمین شود و بقیه نیز از طریق استان‌های دیگر تأمین می‌شود./مهر


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000292393
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.073 seconds.